Over Loods Coaching

Een loods is een functionaris die met de loodsboot langszij komt liggen bij zo’n groot (container)schip en hij/zij klimt dan áán boord of ván boord. Dat is ook wat Ronald Bremer doet in zijn begeleidingswerk. De ander (de coachee) blijft de kapitein van zijn of haar (levens)schip, ook wanneer eigenlijk het stuur uit handen is geslagen.

Diegene met de coachvraag dient aan het stuur te blijven. De ‘loods’ kan goede tips geven of nieuwe ervaringen helpen opdoen waardoor het sturen van het eigen levensschip weer makkelijker wordt.

Soms blijkt het een hele tijd niet makkelijk in het bestaan, maar is het nu eenmaal de verantwoordelijkheid van de ‘kapitein’ om het schip niet te verlaten. En weer de functie te vervullen die eigenlijk bedoeld is voor een ‘bepaald schip’ of een bepaald leven. Het sturing geven aan een leven is voor velen een moeilijke opgave. Vooral wanneer ontdekt wordt dat naast de vele prikkels van buitenaf, er ook veel prikkels van binnenuit op ons afkomen.

Levens-, werk- en opleidingservaring

In de afgelopen jaren heeft Ronald Bremer zich door een veelheid aan begeleidingsuren,  intervisie, bij- en na scholing tot een uiterst deskundige en ervaren coach ontwikkeld. Zijn specialisatie is anderen te helpen in beweging te komen richting een gewenste koers. Reflecteren is bijzonder nuttig om zelfkennis te vergroten, om te ontdekken hoe een mens zichzelf kan (bij)sturen en zichzelf tot steun te zijn in instabiele tijden.

Werkervaring deed Ronald Bremer op als sportverpleegkundige, wijkverpleegkundige, sociotherapeut en als bedrijfskundige in ziekenhuizen en verstandelijk gehandicaptenzorg. Vanaf 2003 werkte hij als loopbaanadviseur en coach in het hoger onderwijs, als coach in een eigen praktijk en en als psychodramatherapeut in een ziekenhuis. Vanaf 2020 werk hij fulltime voor zijn eigen bedrijf Loods.

Na zijn atheneum, deed hij zijn bachelor Verpleegkunde in Utrecht en later de master Beleid en Management Gezondheidszorg (Gezondheidswetenschappen) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Hij werkt aan inzichtvergroting (zelfkennis);
  • Zelf de regie behouden of nemen (zelfsturing, zelfcontrole);
  • Eigen bronnen kennen, onderhouden en benutten (zelfcompassie en zelfcontrole);
  • Via praktische oefeningen, handvatten ontwikkelen die je niet snel vergeet, ‘kapstokken’ die het dagelijks handelen makkelijker maken;
  • Bronnen (her)vinden om jezelf te steunen,  moed om stappen te zetten en een koers om te weten waar heen de stappen gaan (zelfsturing en zelfcontrole);
  • Zelfleiderschap, of het worden van een Volwassen Voorzitter (in opleiding) voor het eigen systeem, waar iedereen binnenin welkom is. Zelfcompassie, houden van alles in jezelf, helpt daarbij enorm.